Laivamatkat

Päijänne Suomen toiseksi suurimpana järvenä mahdollistaa vesireittejä yli 450 km matkalta aina etelän Lahdesta pohjoiseen Pielavedelle saakka. Laivamatkoillamme voit kulkea monia eri laivareittejä kohteesta toiseen. Reiteillä on useita pysähdyspaikkoja, joten osamatkoja on myös mahdollista tehdä. Laivamatkat tehdään palvelukykyisillä suurilla laivoilla, joissa ravintolat ja suuret aurinkokannet, sekä lämmitetyt sisätilat sadesäänkin varalle.

Osta laivamatka verkkokaupasta

Laivamatkat Jyväskylästä

Jyväskylä – Kuusaa

Kolmen kanavan laivareitti Jyväskylä – Kuusaa – Jyväskylä. Jyväskylästä voi tehdä laivamatkan Keitele-kanavan laivareitille. Keitele-kanava yhdistää monta pientä järveä Päijänteeltä Keiteleen järveen. Matkalla nähdään kolme kanavasulkua ja viisi eri järveä, sekä Saraakallioiden kivikautiset kalliomaalaukset.

Jyväskylä – Lahti

Kesäpäivä Päijänteellä – Sinivalkonen linja. Perinteinen laivareitti suuren Päijänteen päästä päähän; pohjoisimmasta kaupungista Jyväskylästä järven eteläisimpään kaupunkiin Lahteen. Koe Suomen pisin ja syvin järvi monimuotoisine maisemineen. Matkalla useita poikkeamispaikkoja ja osamatkoja voi tehdä.

Jyväskylä – Äänekoski

Viiden kanavan laivareitti Jyväskylä – Äänekoski – Jyväskylä. Keitele-kanava yhdistää monen pikkujärven kautta viidellä sululla Päijänteen ja Keiteleen järvet. Matkalla myös kuuluisat kivikautiset kalliomaalaukset Saraakalliolla. Upeat maalaismaisemat ja kapeat laivareitit. Laivayhtiön järjestämällä bussiyhteydellä voi tehdä laivamatkan yhteen suuntaan ja toiseen suuntaan bussilla.

Laivamatkat Lahdesta

Lahti – Heinola

Kahden kanavan laivamatka Lahti – Heinola – Lahti. Matkalla nähdään kolme eri järveä ja kaksi kaunista kanavaa. Laivamatka tehdään päivässä edestakaisin.

Lahti – Jyväskylä

Kesäpäivä Päijänteellä Sinivalkoinen linja. Perinteinen laivareitti suuren Päijänteen päästä päähän; eteläisimmäisestä kaupungista Lahdesta järven pohjoisimpaan kaupunkiin Jyväskylään. Koe Suomen pisin järvi ja syvin järvi monimuotoisine maisemineen. Matkalla useita poikkeamispaikkoja ja osamatkoja voi tehdä.

Laivamatkat Heinolasta, Kouvolasta ja Äänekoskelta

Heinola – Lahti

Lahti – Heinola – Lahti laivamatkasta voi tehdä myös yhdensuuntaisen laivamatkan Heinolasta Lahteen. Hyvät bussiyhteydet.

Heinola – Kouvola

Heinola – Kouvola Kimolan kanava. Kesällä 2021 avasimme uuden laivareitin uusille vesille Kimolan kanavalle heinäkuussa. Laivamatkalle lähtö Heinolasta, poiketaan Vuolenkoskella ja Kimolan kanavaa pitkin aina niin pitkälle kuin laivalla pääsee eli Kouvolan Voikkaalle Virtakiven satamaan.

hilden risteilyt perhe isovanhemmat

Äänekoski – Jyväskylä

Viiden kanavan laivamatka Äänekoski – Jyväskylä. Laivamatkan Keitele kanavalla voi tehdä myös yhteen suuntaan Äänekoskelta Jyväskylään. Matkalla nähdään viisi kanavasulkua. Matkaan voi yhdistää myös bussimatkan Jyväskylästä ennen laivan lähtöä Äänekoskelle.

Laivamatkat Vääksy ja Kuusaa

Kuusaa – Jyväskylä

Kolmen kanavan laivareitti Jyväskylä – Kuusaa – Jyväskylä. Matkan voi tehdä myös yhteen suuntaan. Keitele-kanava yhdistää monta pientä järveä Päijänteeltä Keiteleen järveen. Matkalla nähdään kolme kanavasulkua ja viisi eri järveä, sekä Saraakallioiden kivikautiset kalliomaalaukset.

Risteilyretki Vääksystä Heinolaan

Risteilyretki Vääksystä Heinolaan. Kahden kanavan laivareitille Lahti – Heinola voi tulla kyytiin myös Vääksyn kanavalta ja tehdä laivaretken Heinolaan ja takaisin. Matkalla nähdään myös Kalkkisten kanava.

Back to top