Päijänne Risteilyt Hilden – jo yli 60 vuotta vesillä!

Päijänne-Risteilyt Hilden Oy:llä on pitkät perinteet laivaliikenteessä Päijänteen suurella vesistöalueella. Jo vuonna 1963 perustettu laivayhtiö on perheyhtiö ja työtä tehdään jo toisessa polvessa.

Vuonna 1963 perustettu laivayhtiö

60-luvulla yhtiön perustaja Hannu Hildén aloitti vesibussiliikenteellä Jyväskylän lähialueilla kuljettaen kesäasukkaita huviloihin saariin ja hoitamalla laivakuljetuksia Ainolan tanssilavalle Jyväskylässä.

Vähitellen yritys on kasvanut ja suuriakin ponnistuksia on 70-80-luvuilla tehty yleensä koko laivaliikenteen säilymisen puolesta Päijänteellä.

Tällä hetkellä yhtiöllä on laivaliikennettä koko Päijänteen alueella; Lahdesta, Heinolasta ja Jyväskylästä, sekä Keitele-kanavan valmistuttua myös kanavalla Laukaaseen ja Suolahteen.

Suomen Suvi, ihmisiä laivan keulassa

Puhtaan Päijänteen puolesta

Yhtiön periaatteisiin on alusta asti kuulunut luonnon kunnioittaminen, onhan se yhtiön toimintaympäristö. Jo kauan ennen kuin vihreät arvot tulivat muotiin, yhtiö toteutti niitä toiminnassaan.

Esim. lajittelu, kierrätys ja jätevesitankit laivoilla, jolloin jätevesiä ei päästetä vesistöön. Myös itse laivaristeilyt ovat ekologinen vaihtoehto verrattuna yksityiseen veneilyyn, joka rasittaa Päijänteen herkkää saaristoluontoa. Myös ravintolatoiminnassa suositaan paikallisuutta ja lähiruokaa.

S/S Suomi

Lue S/S Suomi -laivan historiasta

Tutustu S/S Suomi -höyrylaivan mielenkiintoiseen historiaan. Pääset ihastelemaan näyttelyä myös laivassa.

S/S Suomi -laivan historia

Back to top